Een nieuwe baan komt helaas niet vanzelf aanwaaien, daar moet je hard voor werken. Een gerichte en effectieve aanpak helpt daar bij. Hoe die aanpak eruit ziet is voor iedereen anders. Daar komt bij dat solliciteren steeds complexer wordt. Alleen het opstellen van een cv en een brief is allang niet meer voldoende. Je moet zorgen voor een goede vindbaarheid, een helder LinkedIn profiel en ervoor zorgen dat in 10 seconden duidelijk is wat je te bieden hebt. En als de video pitch definitief zijn toegevoegde waarde heeft bewezen doen werkgevers wellicht ook nog een beroep op je vaardigheden als cameraman of -vrouw.

De Sollicitatie Experts

Na jaren als corporate recruiter te hebben gewerkt besloot ik, Eveline Pernoud, het roer om te gooien en dat te doen wat mij het meeste voldoening geeft: mensen helpen om die baan te bemachtigen die ze graag zouden willen. Ik ben van mening dat iedereen een baan verdient waarin hij of zij gelukkig is. En daar wil ik mij graag voor inzetten.

In 2013 heb ik De Sollicitatie Experts opgericht en sindsdien zet ik mijn kennis en ervaring in om iedereen die een (andere) baan zoekt te helpen zich zo optimaal mogelijk te profileren tijdens het solliciteren.

 

Eveline Pernoud | Foto Rob de Jong
Eveline Pernoud

Werkwijze

Lukt het solliciteren niet of wil je het meteen doelgericht en effectief aanpakken, dan help ik je graag. Ik werk niet met standaardpakketten, wel met een persoonlijke aanpak. In een kort, vrijblijvend gesprek bekijk ik samen met jou welke hulp je het beste kunt gebruiken en gaan we, na jouw akkoord, aan de slag.

De start van al mijn adviestrajecten bestaat uit het je leren en laten ervaren hoe recruiters en werkgevers jouw sollicitatie beoordelen. Als je eenmaal weet hoe dat werkt, gaan de vervolgstappen snel.

Bij elk advies dat ik je geef of elke aanpassing die ik je laat maken op je cv, LinkedIn profiel of in je brief, leg ik je uit waarom ik dat doe. Zo kun je die opgedane kennis bij alle toekomstige sollicitaties  in de praktijk brengen.

Kortom, De Sollicitatie Experts staat voor persoonlijk, praktisch en professioneel advies.

Columniste bij De Financiële Telegraaf

Ik houd van schrijven en kennis overdragen. Sinds augustus 2016 mag ik deze twee zaken een jaar lang combineren in een tweewekelijkse column in De Financiële Telegraaf. Ik schrijf over wat me opvalt op de arbeidsmarkt, over de ervaringen van baanzoekers tijdens het solliciteren en geef praktische tips.

Meer weten over mijn achtergrond? Kijk op mijn LinkedIn profiel.

De andere experts

Ik werk graag met anderen samen. Het is leuk en gezellig, maar vooral erg leerzaam. In de loop der tijd heb ik allerlei experts om me heen verzameld met een expertise die een goede aanvulling is op die van mij.

Voor workshops en sollicitatietrajecten doe ik regelmatig een beroep op:

De Profileringsexperts

Ook ondernemers en bedrijven maken steeds vaker gebruik van mijn kennis en ervaring op het gebied van profileren. Voor deze doelgroep werk ik onder de naam De Profileringsexperts.

 

De Profileringsexperts