Solliciteren en LinkedIn kun je niet meer los van elkaar zien. Met meer dan 4 miljoen gebruikers is LinkedIn het grootste zakelijke netwerk van Nederland. Recruiters en werkgevers zetten het volop in bij hun zoektocht naar kandidaten.

Je LinkedIn profiel is je digitale cv, je digitale visitekaartje en misschien ook wel je belangrijkste netwerkplatform. Je kunt het je niet langer permitteren om geen goed ingericht LinkedIn profiel te hebben en al helemaal niet om online onvindbaar te zijn. Dus, hoe zorg je dat jouw eerste online indruk de juiste is? Hoe zorg je dat de juiste personen je vinden? Hoe onderscheid je je en hoe val je op?

Een goed vindbaar LinkedIn profiel

Een goed ingericht LinkedIn profiel

LinkedIn gaat pas echt goed voor je werken als je het goed inzet en goed inricht. Heb je een poos geen baan, ben je toe aan een carrièreswitch of wil je juist in aanmerking komen voor heel diverse functies, dan is een goede inrichting van je profiel iets waar je goed over na moet denken.

De belangrijkste onderdelen van je profiel zijn de kopregel, je profielfoto, je samenvatting en natuurlijk de contactgegevens. Gebruik vervolgens je cv als inspiratiebron om je LinkedIn profiel te vullen. Alles wat op je cv staat kun je op je profiel weergeven. Maar op LinkedIn kan meer! Je kunt referenties of aanbevelingen toevoegen en ook bestanden, links naar een website, een portfolio en nog veel meer. LinkedIn is continu aan het innoveren en veranderen zodat jij je als gebruik nog beter online kunt presenteren.

Helder en to-the-point

Bedenk dat, net als bij je cv, je ongeveer 10 tot 30 seconden de tijd hebt om een indruk achter te laten. Dat is niet veel, maar echt voldoende om een eerste indruk te krijgen. Dat betekent niet dat een kort profiel de voorkeur heeft boven een uitgebreid profiel. Integendeel! Het betekent wel dat je profiel in één oogopslag helder moet zijn en gemakkelijk en snel te lezen. Alle relevante zaken moet in die 10 tot 30 seconden opvallen.

Belangrijkste informatie bovenaan

Het meest zichtbaar is de informatie die je als eerste ziet. Het klinkt als een open deur, maar in de praktijk zien wij vaak dat baanzoekers die hun LinkedIn profiel inrichten de belangrijkste informatie helemaal onderaan op hun profiel zetten. En dat is een gemiste kans. LinkedIn biedt je de mogelijkheid om af te wijken van de standaardindeling. Maak daar gebruik van. Een profielonderdeel dat helemaal onderaan je profiel staat valt immers minder op.

Zorg voor een netwerk

Een LinkedIn profiel zonder contacten is als een auto zonder brandstof. Je hebt er een, maar je komt niet vooruit. En dan heb je er eigenlijk niks aan. Zodra je een goed ingericht profiel hebt is het moment daar om je netwerk uit te breiden. Nodig mensen altijd uit met een persoonlijk bericht. Je kunt je netwerk uitbreiden met familie, vrienden en collega’s, maar ga vooral ook eens op zoek naar vakgenoten, werkgevers en recruiters.

Als baanzoeker gebruik je LinkedIn natuurlijk om je netwerk voor jou te mobiliseren én om interessante vacatures te vinden.

Weet je niet waar je moet beginnen en wil je hulp? Of heb je al een LinkedIn account en wil je dit strategischer gaan inzetten bij het solliciteren?

De Sollicitatie Experts geven LinkedIn trainingen en natuurlijk ook persoonlijk LinkedIn advies.