In 10 seconden overtuigen

Kort, heel kort is de tijd die je krijgt om een eerste indruk te maken. Tien seconden krijg je om jezelf te profileren als een goede kandidaat voor de functie waarop je solliciteert. En dat betekent dat je cv niet alleen sterk en overtuigend moet zijn, maar ook helder en to-the-point. In één oogwenk moet duidelijk zijn dat jouw profiel voldoet aan de gestelde eisen in de vacature. En dat kan bij elke vacature anders zijn.

Op internet zijn tal van tips te vinden over wat je in je cv zet en hoe. Maar vaak blijkt het goed toepassen van die tips in de praktijk toch een stuk lastiger. Met als resultaat dat je cv een goed overzicht geeft van je werkervaring, opleidingen en overige interessante zaken, maar net die overtuigingskracht mist die nodig is voor een uitnodiging voor een gesprek. En dat is jammer.

Een sterk en helder cv opstellen

Wil je ook een cv met overtuigingskracht? Vraag hulp aan De Sollicitatie Experts of start in ieder geval met onderstaande tips:

Hoe maak je een cv?

Tip 1: Scan de vacature

Misschien onverwacht als eerste tip bij het opstellen van je cv, maar o zo belangrijk. Want waar draait het om bij de vacature? Welke zaken geef je extra aandacht en welke minder? Dat is voor elke vacature verschillend. En dat is nou net het lastige bij het schrijven van een goed cv. Daarom zul je, voordat je aan je cv begint, goed de vacaturetekst moeten lezen. Hier haal je vaak veel informatie uit en het helpt je om doelgericht te schrijven.

Ook al solliciteer je op meerdere functies, wat meestal het geval is, het loont echt om elke keer weer met deze stap te starten en je cv aan te passen aan de functie waarop je solliciteert.

Tip 2: Schrijf doelgericht

Werkgevers nemen niemand aan louter op basis van een cv. Voordat je een baan aangeboden krijgt is er altijd nog wel een ander selectiemoment geweest. Jouw voornaamste doel bij het maken van je cv is om een stap verder te komen in het selectieproces en vaak is dat een eerste sollicitatie- of kennismakingsgesprek. Jouw tweede doel is om vervolgens met de inhoud van je cv de recruiter of werkgever te overtuigen en nieuwsgierig te maken naar de rest van je verhaal. En dat doe je door, op basis van de vacaturetekst (daar is ie weer), te presenteren welke specifieke, relevante kennis en ervaring jij meeneemt. Werk dit vervolgens zo concreet mogelijk uit met heldere resultaten.

Tip 3: Etaleer jouw skills

Jouw hard skills, zoals kennis en ervaring, zijn de randvoorwaarden om in aanmerking te komen voor de functie. Jouw soft skills bepalen uiteindelijk of je de baan krijgt of niet. Wij mensen zijn sociale wezens, de meesten van ons werken graag met andere mensen samen en het liefst met collega’s waar we het goed mee kunnen vinden. En soms vraagt een functie in de ene omgeving om hele andere soft skills dan in de andere. Dan kan het maar beter meteen duidelijk zijn welk vlees jij in de kuip te bieden hebt. Hoe beter jij dit verwoordt, hoe meer dit de selectie ten goede komt. Verwerk dit in je samenvatting op LinkedIn en in je profielschets op je cv.

Tip 4: Kies een strakke vormgeving

Het oog wil ook wat en zeker het recruiters oog. Want dat oog is na een dag cv’s scannen behoorlijk vermoeid. Zeker als je bedenkt dat ten eerste de meeste cv’s nog steeds uitblinken in flinke lappen tekst en ten tweede, veel recruiters soms wel 100 cv’s of meer per dag beoordelen. Een strakke vormgeving verhoogt voor jou de kans dat een recruiter in die 10 seconden die hij of zij per kandidaat besteedt, meer relevante informatie uit jouw cv haalt dan uit een cv waar minder aandacht is besteed aan de vormgeving. En wat houdt een strakke vormgeving dan in? Dat is in ieder geval een vormgeving met veel witregels, opsommingen en korte zinnen.

Tip 5: Schrap

Bij tip 4 kwam het al aan bod, de grote lappen tekst in cv’s. En die lappen tekst maken een cv er niet beter leesbaar op en het verhaal vaak niet sterker. Een stevig profiel zet zichzelf kort en kernachtig neer. Dus pak die vacaturetekst er nog eens bij, leg je aangepaste cv ernaast en beoordeel: staat alles erin, is de match duidelijk en kun je binnen 10 seconden hier een oordeel over vormen? Nee? Schrap dan en pas aan. Laat alles wat overbodig is achterwege zodat er focus komt op dat wat er toe doet. Het klinkt zo simpel als tip, maar schrappen kan het verschil maken tussen een uitnodiging en een afwijzing.