Mobiel

Lijstjes, trends, vooruitzichten, het zijn van die typische dingen kenmerkend voor de jaarwisseling. En ook ik heb er eentje voor u. Want wat moet u als baanzoeker in 2017 allemaal uit de kast trekken om op te vallen tussen de andere sollicitanten? Het antwoord is simpel: uw mobiel. Overal en continu zijn we met dat apparaatje bezig en vanaf nu speelt hij ook tijdens het sollicitatieproces een cruciale rol. Waarom? De millennials komen op de arbeidsmarkt, zijn zowat vergroeit met hun mobiel en vinden het lastig om op de ‘ouderwetse’ manier te solliciteren. Daarnaast neemt het aantal banen gelukkig weer toe wat de strijd om talent tussen werkgevers vergroot. Redenen genoeg voor werkgevers en carrièresites om vol in te zetten op het makkelijker en gangbaarder maken van mobiele sollicitaties. Alles om het beste talent aan te trekken en dat talent geen strobreed in de weg te leggen. Voor u betekent dat dat uw ‘ouderwetse’ cv in 2017 waarschijnlijk definitief de prullenmand in kan om plaats te maken voor flitsende videosollicitaties en een gelikt LinkedIn-account. Daarover in volgende columns nog veel meer. Mijn laatste column van dit jaar sluit ik graag af met u een gelukkig, swipend, succesvol en bovenal gezond nieuwjaar te wensen.

Deze column is verschenen in de Financiële Telegraaf van 31 december 2016.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.