Juiste aandacht

Laat ik voorop stellen dat liegen of belangrijke zaken achterwege laten nooit mag op een cv. Onder geen beding. Maar je cv zo opstellen dat de juiste onderdelen de aandacht trekken en andere wat meer onderbelichten mag wel en is juist aan te raden. Vorige maand kwam ik in contact met Daan. Daan is jarenlang zelfstandig ondernemer geweest, heeft recent de aandelen van zijn bedrijf verkocht en is nu op zoek naar een baan, in loondienst. Maar de uitnodigingen bleven uit. Hij vroeg om feedback en wat bleek, hij heeft een vooroordeel te overwinnen. Werkgevers zijn soms behoudend om mensen aan te nemen die hebben genoten van de vrijheid van het zelfstandig ondernemerschap, zeker in de sector waar Daan actief is. Handig was het dan ook niet dat het cv van Daan vol stond met de woorden ‘zelfstandig ondernemer’, ‘eigen baas’, ‘eigenaar’. Je kon er niet omheen. Mijn advies was om de aandacht te verleggen naar de inhoud van zijn functie, zijn taken en zijn resultaten. Informatie die uiteindelijk veel interessanter is voor zijn toekomstige werkgever. Uiteraard vermelden we dat hij eigen baas was, maar 1 keer in plaats van 7 keer is ook voldoende. En dat had effect. Volgende week mag hij op gesprek. Kortom, bezint eer ge begint en wees kritisch. Breng je de juiste info over?

Deze column is op zaterdag 17 december 2016 verschenen in De Financiële Telegraaf.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.