Kort of lang?

Twee pagina’s, dat is de stelregel voor de lengte van een cv. Onzin vind ik persoonlijk. Ja, bij maximaal 2 pagina’s houd je het kort voor de lezer, dat klopt. Maar als je die 2 pagina’s vervolgens helemaal vol propt met informatie komt dat de leesbaarheid niet ten goede en schiet je je doel voorbij. Het correcte antwoord op de vraag hoelang een cv mag zijn is: zolang als jij als sollicitant nodig hebt om je te profileren voor die ene specifieke functie. Als starter op de arbeidsmarkt heb je vaak genoeg aan één pagina. Kun je buigen op een flinke dosis ervaring of heb je veel op projectbasis gewerkt, dan heb je veel meer te vertellen en overschrijd je met gemak de 2 pagina’s. Is dat erg? Nee, maar een vrijbrief om helemaal los te gaan met het aantal pagina’s geef ik je hiermee niet. Wel een tip. Houd bij het maken van je cv altijd de volgende twee vuistregels in gedachten. De eerste: is in 10 seconden duidelijk waarom ik geschikt ben? De tweede: leg ik de juiste nadruk op de zaken die voor deze functie van belang zijn?  Is het antwoord tweemaal ja? Dan heb je een uitstekend cv. Kortom, weg met die onzinnige stelregel van 2 pagina’s en ga voor maximale profilering.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.