Ga netwerken!

column-netwerken-e1473151168872Lang ziek geweest, een psychische aandoening of inmiddels 50+? Laat die vacaturebanken dan maar links liggen en stop met het versturen van sollicitaties. Het heeft vaak geen enkele zin. Met een flink gat in je cv of een sterk afwijkend profiel lig je al snel onderaan de stapel. Daarnaast heb je tal van vooroordelen te overwinnen en die strijd is moeilijk op papier. Het leidt alleen tot grote frustratie. Het roer moet dus om. Maar hoe? Door te netwerken. Stap uit de anonimiteit van de massa en geef jezelf een gezicht. Gooi alle schroom overboord en vraag je netwerk om hulp. Mobiliseer iedereen die je kent en ga op zoek naar mensen die jou willen helpen bij je zoektocht naar een baan zoals vrienden, familie, buren of oud collega’s. Ga op zoek naar iemand die voor jou deuren kan openen bij bedrijven die anders gesloten blijven of die je bij bedrijven introduceert waar je zelf nooit aan hebt gedacht. Zo vermijd je de stapel cv’s en stuit je op vacatures die nooit online of in de krant verschijnen. Dat dit een makkelijke weg is hoor je mij niet zeggen, maar het is er wel een die eerder tot resultaat zal leiden dan de traditionele manier van solliciteren. Treed dus uit je comfortzone, vraag om hulp en duik in de wereld van het netwerken!

Deze column is op zaterdag 27 augustus 2016 verschenen in De Financiële Telegraaf.

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.